Inspicering af din stige for sikkerhed

Uanset om du sjældent arbejder i højden eller gør det hver dag, er det bydende nødvendigt ikke kun at vide, hvad du skal kigge efter, når du udfører en stigeinspektion, men at have for vane at udføre sådanne inspektioner på en regelmæssig, endda en daglig, basis.

Sikkerhedsinspicering af din stige Inspektionstjekliste.Sikkerhedsinspicering af din stige Inspektionstjekliste.

Forestil dig, at du kører i en bil, og pludselig virker bremserne ikke – det ville helt sikkert være en ubehagelig overraskelse. For at undgå sådanne situationer skal biler efterses regelmæssigt af myndighederne, og de fleste får også deres biler vedligeholdt af en mekaniker med jævne mellemrum. Ligeledes anbefaler vi, for at undgå eventuelle ubehagelige overraskelser, når du klatrer på en stige, at du altid holder øje med eventuelle skader, og at du udfører en mere grundig inspektion mindst en gang om året, ligesom du ville gøre med en bil.

Til at starte med skal du altid give din stige et meget hurtigt tjek inden brug. Sørg for, at den er i god stand og ikke er blevet beskadiget, siden du sidst brugte den. Hvis du er den eneste, der bruger stigen, så har du sandsynligvis en rimelig præcis opfattelse af dens tilstand, men hvis den bruges af mange folk eller er blevet transporteret, så er det måske bedst, hvis du giver den et mere omhyggeligt tjek.

Mindst en gang om året bør du også give din stige en mere grundig inspektion. Hvis dine stiger bruges meget ofte og af mange forskellige folk, er det måske en god idé, at du tjekker dem lidt oftere.

Sådan inspicerer du din stige

  • Sørg for, at der ikke er nogen skader såsom buler, revner eller slid på komponenterne.
  • Kontrollér, at der ikke er løse skruer eller nitter.
  • Sæt stigen på den ene sidevange og kontrollér, at der ikke er nogen sideværts bevægelse mellem sidevangerne eller spil mellem komponenterne.
  • Kontrollér sidevangerne under det nederste trin ekstra grundigt. Skader her kan være meget kritiske og kan nemt blive påført, hvis stigen håndteres lidt hensynsløst. Hvis vangerne er bøjet selv det mindste, må du ikke bruge stigen!
  • Sørg for, at ståflader såsom platformen og trinnene giver ordentlig skridbeskyttelse og ikke er dækket af olie, maling, snavs, sne, is osv.
  • Kontrollér alle låseanordninger, hængsler og afstivninger. Sideafstivningerne er ekstra vigtige på arbejdsbukke og dobbeltsidede trappestiger, da der ikke er nogen platform, der fungerer som en ekstra fastholdelse.
  • Kontrollér, at skridsikringerne har god friktion mod underlaget. På klatrestiger er skridsikringerne ekstra vigtige, så sørg for at holde dem i den bedste stand. Kontrollér, at rillerne ikke er fyldt med snavs, olie eller andre urenheder. Sørg for, at skridsikringerne ikke er så nedslidte, at sidevangen kommer igennem bunden. Kontrollér også, at materialet ikke er blevet hårdt. Det kan give en alvorlig reducering af friktionskapaciteten mod underlaget. Nedbrydningen af materialet er en proces, der normalt tager lang tid, så vær ekstra opmærksom på gamle stiger. Meget gamle stiger kan også have dårligere plastkvaliteter fra starten af. Nedbrydningsprocessen kan også blive fremskyndet af UV-lys, så undgå at opbevare stigen i direkte sollys.
  • Sørg for, at alt sikkerhedsudstyr er monteret korrekt og i henhold til monteringsvejledningen.

Reservedele

W.steps tilbyder et bredt udvalg af reservedele til vores stiger, såsom skridsikringer, hjul, endebeskyttelse, afstivninger, gelændere og hylder. Enhver del, der sælges som en reservedel, kan udskiftes af brugeren ved at følge monteringsvejledningen. Vi anbefaler ikke at forsøge at reparere en del, der ikke sælges som en reservedel.

Bemærk, at aluminiumskomponenter, såsom vanger og trin, der er bøjet, ikke kan repareres ved at bøje dem tilbage på plads. Når aluminium bøjes eller får en bule, sker der en permanent ændring af materialeegenskaberne. Hvis en stige er beskadiget, så den ikke længere kan repareres, anbefaler vi, at den destrueres for at forhindre andre i at bruge den ved et uheld.


Overskrift for relaterede produkter nederst på siden