Arbejde med stiger

Vælg den rigtige fritstående stige. 200P er vores bedste trappestige til dato.Vælg den rigtige fritstående stige. 200P er vores bedste trappestige til dato.

Når du arbejder professionelt med stiger, skal du normalt følge nogle sikkerhedsretningslinjer og -regler. Disse varierer fra land til land og bliver primært reguleret af nationale eller lokale arbejdsregler eller arbejdslove. Vores sikkerhedsvejledning dækker det grundlæggende af det, du skal vide om sikkert arbejde på stiger, selv om yderligere krav kan være gældende.

Ud over de grundlæggende sikkerhedsretningslinjer gælder der et par ting mere for i hvert fald de fleste europæiske lande.

  • Stiger skal være typegodkendte. Det er dog ikke noget, du behøver at tænke for meget over. Vi sørger for, at vores produkter altid opfylder de lovmæssige krav.
  • Stiger skal inspiceres og vedligeholdes regelmæssigt. I nogle lande, såsom Holland, skal dette udføres af en uafhængig kontrollør.
  • Der kan være frivillige branchestandarder, såsom den svenske mærkning ”Bra arbetsmiljöval” – et godt valg til sikkert arbejde – der er påkrævet på nogle arbejdssteder. Lignende mærkning findes også i Norge og Finland.

Disse regler gælder for mobile stiger – ikke stiger, der er permanent fastgjort på vægge og tage.

Til arbejde derhjemme

Hvis du bruger din egen stige derhjemme, er der generelt ingen regler, der gælder for brugen af den, men vi anbefaler, at du følger de samme regler, som gælder for professionelle. Disse regler er der for at holde dig sikker. Vores stigesikkerhedsvejledning er et godt sted at starte.

Hvis du hyrer en professionel håndværker til at udføre arbejde i dit hjem, kan situationen være lidt anderledes. Hvis du låner dem dine produkter, kan du være ansvarlig for at sikre, at de er sikre og godkendte. Dette gælder helt sikkert for stilladser. Kontrollér, om der er nationale regler og forskrifter.

Til forhandlere

For forhandlere er det vigtigste at vide og følge, at i de fleste europæiske lande kræver loven, at alle stiger, der sælges, er typegodkendte. Så længe du sælger stiger fra W.steps, er det ikke noget, du behøver at tænke ret meget over. Vi sørger for, at vores produkter altid opfylder de lovmæssige krav.

Måske kan du bruge denne guide til at vælge den rigtige stige.