Vælg den rigtige klatrestige

W.steps tilbyder tre niveauer af klatrestiger – BASE, PROF og PROF+. Alle er en kombination af gennemprøvet teknologi og nye innovationer udviklet i tæt samarbejde med erfarne håndværkere.

Se alle klatrestiger
Choose the right leaning ladder for the job.Choose the right leaning ladder for the job.

PROF+ klatrestige LPX

Vores PROF+ klatrestige LPX er designet til den virkelige verden, der er kendt for at være ujævn. Så vi har udviklet et nyt koncept til klatrestiger. Stigerne leveres med forlængerben, der gør nivellering på skrånende eller ujævne overflader nemmere end nogensinde. De kan nivellere op til 20 cm. Stigerne er også udstyret med sikkerhedsben. Disse stabiliserer stigen i alle retninger, hvilket forhindrer de to mest almindelige årsager til ulykker – at stigen vælter sidelæns, eller at bunden glider langs underlaget.

Stigerne er også ekstra brede, hvilket giver dig bedre rækkevidde og masser af plads til at klatre komfortabelt og sikkert op og ned. Topbeslag med integrerede hængsler gør, at du også nemt kan bruge stigen i en fritstående stilling. LPX er godkendt i henhold til den europæiske standard EN 131, og BOX-profilerne bidrager væsentligt til stigens robusthed og stabilitet.

Disse klatrestiger er en kombination af gennemprøvet teknologi og nye innovationer udviklet i tæt samarbejde med erfarne håndværkere. De fås som enkeltstiger eller 2-delte og 3-delte skydestiger i længder på op til 10 meter.

PROF klatrestige LPR

PROF klatrestiger LPR er baseret på den samme ekstra brede stige som LPX. Men i stedet for vores koncept med nivellerings- og sikkerhedsben leveres den med en standard stigefod.

LPR fås som en enkeltstige eller 2-delte og 3-delte skydestiger i længder på op til 10 meter.

BASE klatrestige LBA

Vores BASE-model LBA er et godt valg til professionelle og gør-det-selv-folk, der ikke bruger stigen så tit, eller til mindre krævende arbejde. Disse stiger er 400 mm brede og lette, og de overholder den europæiske standard EN 131.

Der medfølger en stigefod til alle LBA-modeller over 3 meter, for at undgå én af de mest almindelige årsager til ulykker, nemlig at stigen vælter sidelæns. LBA fås som en enkeltstige eller 2-delt skydestige i længder på op til 7 meter.

Sikkerhedsudstyr til klatrestiger – nivellerende sikkerhedsben

1 / 6

Sikkerhedsudstyr

For at kunne arbejde sikkert på en stige, er det vigtigt at forstå, hvorfor der sker ulykker. De mest almindelige årsager til ulykker med klatrestiger er, at stigerne enten vælter sidelæns, eller at bunden glider væk fra væggen.

Den bedste måde at forhindre disse ulykker på er at sørge for, at stigerne er ordentligt fastgjort og står på en fast overflade. Du kan ofte blive nødt til at kombinere flere forskellige typer udstyr. Men hvis du vælger vores LPX-stiger, så leveres de med alt, hvad du behøver for at arbejde sikkert i næsten enhver situation. Hvis du skal arbejde i højere højder, kan du dog aldrig gå galt i byen med lidt ekstra sikkerhed og stabilitet.

Hvis du arbejder på en standard klatrestige, så fastgør den i toppen, hvis det er muligt. Sikkerhedskroge, en fastgjort glidebeskyttelse eller topstøtter til betonsektioner kan anvendes. En stigefod i bunden er også et godt alternativ. Men husk på, at du har brug for rigtig god friktion mod underlaget. Ellers bør du også sikre stigen, så bunden ikke kan skride. En rem fastgjort til et jordspyd eller lignende fungerer glimrende.

Teleskopstiger

Den store fordel ved teleskopstiger er, at de er nemme at transportere og opbevare. De passer nemt i bilen eller i et opbevaringsrum. En anden fordel er, at de kan bruges i præcis den længde, du har brug for, hvilket gør dem ideelle til indendørs brug og på steder hvor pladsen er trang. De har også en luftbremsende lukkemekanisme, der trækker stigen sammen i en kontrolleret bevægelse for at minimere risikoen for klemmeskader.


Se vores klatrestiger